Uitvinderskaart

Wat is de Uitvinderskaart

Kinderen die al een of meerdere proefprojecten hebben gemaakt, vaker willen komen en ook ander projecten willen maken kunnen een Uitvinderskaart aanschaffen. Er is een kleine en een grote Uitvinderskaart:

  • 10 x Uitvindersclub = €150,-
  • 20 x Uitvindersclub = €250,-

Na aanschaf is de Uitvinderskaart is één jaar geldig. Er is 4x per week Uitvindersclub, elke keer twee uur. Elk bezoek van twee uur kost één strip. Het is wel handig om van te voren te reserveren, dan weet je zeker dat er plek is. Maar reserveren is niet verplicht. 

Aanschaffen kan binnenkort online, maar voorlopig bij Volta. Kinderen krijgen de kaart aan het eind van de eerste les mee. Betalen kan contant of met een betaalverzoekje. 

De Uitvinderskaart is op naam van het kind en kan niet doorverkocht of weggegeven worden. Kinderen mogen op hun kaart, per keer, één ander kind meenemen voor één extra strip. Kinderen mogen de kaart mee naar huis nemen. Maar ze kunnen hun kaart evt. ook bij Volta bewaren bij hun project.

Bij aanschaf van de eerste Uitvinderskaart krijgen kinderen een diplomaboekje. In dit boekje houden we bij waar kinderen mee hebben leren werken, zodat elke juf of meester weet wat kinderen veilig kunnen. En het is ook duidelijk voor de kinderen. Kinderen doen geen examen, maar we observeren terwijl ze bezig zijn of ze het goed onder de knie hebben.

Met een Uitvinderskaart leren kinderen eerst de basisvaardigheden terwijl ze aan projecten werken. Hierbij kan er gekozen worden uit alle Volta projecten. Bij elk project staat hoeveel keer er ongeveer nodig is om dit te maken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng bij de projecten. Tijdens het werken leren de kinderen alles wat je moet kunnen om het project te maken. We werken niet mee aan projecten, iedereen maakt alles helemaal zelf. Zo nodig geven we natuurlijk wel aanwijzingen over de volgende stap. Als het project af is nemen de kinderen dit mee naar huis en kan er weer een nieuw project gekozen worden.

Kinderen die veel ervaring hebben, en veel onderdelen uit het diplomaboekje hebben afgetekend kunnen met de Uitvinderskaart ook zelf projecten bedenken en maken. Dit kan in overleg met de juf of meester.

Als je geen uitvinderskaart wil aanschaffen is het ook mogelijk om per keer te betalen. Dit is wel duurder en kost €20,- per bezoek van 2 uur.