Uitvinderskaart

Wat is de Uitvinderskaart

Kinderen die al een of meerdere proefprojecten hebben gemaakt, vaker willen komen en ook ander projecten willen maken kunnen een Uitvinderskaart aanschaffen:

  • 10 x Uitvindersclub = €150,-

Na aanschaf is de Uitvinderskaart is één jaar geldig. Er is 6x per week Uitvindersclub, elke keer twee uur. Elk bezoek van twee uur kost één strip. Van te voren reserveren is verplicht.

Aanschaffen kan bij Volta. We bewaren de kaarten bij Volta zodat ze niet kwijt kunnen raken, maar kinderen mogen hem ook mee naar huis nemen. Betalen kan contant of met pin. 

De Uitvinderskaart is op naam van het kind en kan niet doorverkocht of weggegeven worden. Kinderen mogen op hun kaart, per keer, één ander kind meenemen voor één extra strip.

Bij aanschaf van de eerste Uitvinderskaart krijgen kinderen een diplomaboekje. In dit boekje houden we bij waar kinderen mee hebben leren werken, zodat elke juf of meester weet wat kinderen veilig kunnen. En het is ook duidelijk voor de kinderen. Kinderen doen geen examen, maar we observeren terwijl ze bezig zijn of ze het goed onder de knie hebben.

Met een Uitvinderskaart leren kinderen eerst de basisvaardigheden terwijl ze aan projecten werken. Hierbij kan er gekozen worden uit alle Volta projecten. Bij elk project staat hoeveel keer er ongeveer nodig is om dit te maken. Er is veel ruimte voor eigen inbreng bij de projecten. Tijdens het werken leren de kinderen alles wat je moet kunnen om het project te maken. We werken niet mee aan projecten, iedereen maakt alles helemaal zelf. Zo nodig geven we natuurlijk wel aanwijzingen over de volgende stap. Als het project af is nemen de kinderen dit mee naar huis en kan er weer een nieuw project gekozen worden.

Kinderen die veel ervaring hebben, en veel onderdelen uit het diplomaboekje hebben afgetekend kunnen met de Uitvinderskaart ook zelf projecten bedenken en maken. Dit kan in overleg met de juf of meester.

Als je geen uitvinderskaart wil aanschaffen is het ook mogelijk om per keer te betalen. Dit is wel duurder en kost €20,- per bezoek van 2 uur.