Uitvindersclub

Wat is de Uitvinderclub

De Uitvindersclub is een soort wetenschaps- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Ze komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek of knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen altijd zelf hun project en gaan het dan zelf maken. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.

Kinderen mogen, zonder te vragen, pakken waarvan ze hebben laten zien dat ze er veilig mee kunnen werken. De juffen en meesters bij Volta vinden het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren en helpen de kinderen om hun eigen ideeën in praktijk te brengen. Ook houden ze toezicht op de veiligheid.

Kinderen maken zich eerst de basisvaardigheden eigen door de voorbeeldprojecten te maken. Ze kunnen kiezen uit alle Volta projecten of variaties daarop. Bij elk project staat hoeveel keer er ongeveer nodig is om dit te maken. Bij de projecten is er veel ruimte voor eigen creativiteit. Kinderen leren van ons alles wat ze moeten kunnen om het project te maken. Maar ze maken alles helemaal zelf. Kinderen kunnen altijd een juf of meester om hulp vragen. Als een project af is krijgen kinderen het mee naar huis en kunnen ze aan een volgend project beginnen.

Proefproject

Kinderen die voor het eerst komen raden we aan een proefproject te maken. Dit kost maar €12,50! Er kan gekozen worden uit zes proefprojecten. Tijdens de proefles maken ze in één les een project af, wat ze aan het eind mee naar huis mogen nemen. Ze kunnen kiezen uit:

VIBROBOT KNUTSELROBOT

ELEKTRONISCHE SCHAKELINGKNUFFELTJE

LICHTFIGUURKATAPULT

Als het proefproject klaar is kan er gekozen worden om nog een proefproject te maken. Alle proefprojecten mogen gemaakt worden voor €12,50 per les. Als kinderen vaker willen komen, meer willen leren en andere projecten willen maken kan er een Uitvinderskaart worden aangeschaft.

Kosten

Kinderen die vaker willen komen en ook andere projecten willen maken, kunnen het best een Uitvinderskaart aanschaffen. Een Uitvinderskaart is één jaar geldig:

 • 10 x Uitvindersclub = €150,-

Er is 5x per week Uitvindersclub. Elke bezoek van 2 uur kost één strip. Van te voren reserveren is verplicht.

Bij aanschaf van de eerste Uitvinderskaart krijgen kinderen een diplomaboekje. In dit boekje houden we bij waar kinderen mee hebben leren werken.

Als kinderen aan andere projecten willen werken maar geen Uitvinderskaart willen aanschaffen kunnen er ook losse lessen gevolgd worden. Dit is wel duurder en kost €20,- per bezoek van 2 uur.

Uitvinderskaart

Diplomaboekje

Wanneer
 • Elke woensdag
  • 13:15 - 15:15
  • 16:00 - 18:00
 • Elke donderdag
  • 16:00 - 18:00
 • Elke zaterdag
  • 13:15 - 15:15
  • 16:00 - 18:00

Aanmelden kan via WhatsApp (06-34177905), telefoon of mail.