Wie zijn wij?

Volta is een talentcentrum opgericht in 2017. Bij Volta kunnen kinderen en jongeren hun talenten ontdekken en ontplooien. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier en niveau. Wij spelen in op wat kinderen kunnen, kunnen leren en waar ze plezier in hebben.

Door middel van workshops, lessen en themadagen kunnen kinderen bij ons aan de slag met allerlei onderwerpen op het gebied van wetenschap, technologie en ICT. Het maken van een technisch product staat daarbij centraal. Dat product mogen kinderen aan het eind mee naar huis nemen. Want leren is op zich al leuk, maar als je tijdens het leren ook nog iets maakt, waar je wat aan hebt, dat is natuurlijk helemaal cool! En je kan het aan iedereen laten zien. Zoals een spiraalspel bijvoorbeeld. Of een nachtlampje.

 

Sanne van Leersum

Sanne is geboren in 1992 en afgestudeerd aan de opleiding HBO pedagogiek. Ze heeft stage gelopen bij de Weekend Academie en bij de gemeente Amsterdam. Nu is Sanne pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf in Zandvoort en juf bij Volta.

 

Denny van Leersum

Denny is geboren in 1983 en na zijn studie begonnen als embedded software engineer bij een klein ingenieursbureau. Zes jaar later heeft hij TechTeach opgericht. Met TechTeach gaf hij wetenschap en technieklessen op de naschoolse opvang en basisschool. Daarna is hij leerkracht op een basisschool geweest en nu is hij meester bij Volta.