Uitvindersclub

Wat is de uitvindersclub

De Uitvindersclub is een wetenschap- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Kinderen komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek en knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen zelf wat ze gaan maken en leren van ons hoe het moet. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.

Wanneer

Elke woensdag

13:30 - 18:00

Elke donderdag

16:00 - 18:00

Elke zaterdag

13:30 - 18:00

Wat

Kinderen leren zo zelfstandig als ze kunnen werken. Ze mogen bv. zonder te vragen pakken wat ze nodig hebben, zodra ze er eerst van ons veilig mee kunnen werken. 

De juffen en meesters bij Volta vinden het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren en helpen de kinderen om hun eigen ideeën in praktijk te brengen. Ook houden ze toezicht op de veiligheid. Kinderen maken zich eerst de basisvaardigheden eigen door onze voorbeeldprojecten te maken. Ze kunnen kiezen uit alle Volta projecten of variaties daarop. Veel projecten staan op onze site. En er staat bij hoeveel uur een kind gemiddeld nodig heeft om ze te maken. Bij de meeste projecten is er veel ruimte voor eigen creativiteit, zodat elk kind met iets unieks naar huis kan gaan!

Een greep uit de voorbeeldprojecten

Vorige
Volgende

“Kinderen leren van ons alles wat ze nodig is voor hun project, Maar maken het helemaal zelf!”

Wanneer kinderen voor het eerst met een nieuw stuk gereedschap gaan werken, krijgen ze van ons uitgebreide uitleg en begeleiding, zodat we zeker weten dat ze er veilig mee kunnen werken. De projecten leren kinderen daarna stap-voor-stap.

proefproject

Kinderen die voor het eerst komen raden we aan een proefproject te maken. Dit kost maar €12,50! Er kan gekozen worden uit een aantal proefprojecten: iets met hout, met stroom of naaien. En voor de oudere kinderen ook elektronica. Tijdens de proefles maken ze in één les een project af, zodat ze na hun eerste les sowieso iets leuks hebben om mee naar huis te nemen.  Als kinderen vaker willen komen, meer willen leren en andere projecten willen maken zijn er meerdere mogelijkheden: Elke week, flexibel, per los project en zelfs privé les. 

20200527_104230Website

Diplomaboekje

In het diplomaboekje staat precies wat kinderen hebben geleerd en kunnen. Leuk om te laten zien aan pappa en mamma, maar ook nodig voor de juffen en meesters om het veilig te houden. Elke vaardigheid heeft een eigen diploma, wat uit verschillende onderdelen bestaat. Bijvoorbeeld voor zagen: zagen  met een kleine zaag en zagen met een grote zaag. Het diplomaboekje bestaat uit drie niveaus. Kinderen krijgen altijd eerst uitleg en daarna een oefendiploma.

Als je al veel ervaring hebt, en veel onderdelen uit het diplomaboekje hebt afgetekend kan je met een Uitvinderskaart ook zelf projecten gaan bedenken en maken. Dit is in overleg met de juf of meester.

IMG_0784_Website

Kosten

Wekelijks: De voordeligste manier om naar de club te gaan is door wekelijks op de club te komen. Een sessie duurt 2 uur per keer. Betalen kan per 5 lessen of meer, wat uw voorkeur heeft.

Flexibel: De “VOLTA-FLEX-KAART” is het meest flexibel. U betaalt in één keer voor 10 uur club en uw kind kan de club bezoeken wanneer het uitkomt. Een “Flex kaart” mag ook door broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gebruikt worden en is 3 maanden geldig. 

Per uur: Betalen kan ook per keer / per uur. De prijs is hetzelfde als met de kaart. Betalen kan tijdens het ophalen door te pinnen of contant.

Elke week

per keer

€15

volta-flex-kaart

10 uur

€85

Er is 3x per week Uitvindersclub. Reserveren kan door een appje of mail te sturen.