Videokanalen over techniek

The Dad Lab

Het videokanaal van The Dad Lab, is van vader (ja echt waar ;)) die proefjes en speelgoed maakt voor zijn eigen kinderen. Zijn kinderen zijn nog jong, maar wat hij allemaal maakt is vaak ook leuk en leerzaam voor grote kinderen! En anders is het natuurlijk ook super cool om iets voor je kleine broertje of zusje te maken.

Vergeet niet om eerst aan je pappa of mamma te vragen of het wel veilig genoeg is voor kleine kinderen!!! 

https://www.youtube.com/channel/UCc_-hy0u9-oKlNdMKHBudcQ/videos

Paar van onze favorieten:

Houten magneetpuzzel: https://youtu.be/QdwTa8x3LwA

Shampoo touchscreen ding geval :), kan ook met andere dingen dan letters trouwens): https://youtu.be/6bm198prVcA

DDelectroTech.com

Dit kanaal heeft een aantal gave projecten, maar ook een paar die erg gevaarlijk kunnen zijn. Even extra goed nadenken dus of het wel verstandig is om te doen. 

https://www.youtube.com/user/Deba9681895487/videos

DIY Ocean

Op dit kanaal maken ze een hoop gave dingen (spelletjes). Ze gebruiken daarvoor vooral veel karton. Maar dat kan natuurlijk ook met steviger materiaal als hout of kunststof! 

https://www.youtube.com/channel/UCHnYr5Y7U7J8K2sZrpqKJ-g/videos

Sites met heel veel techniek!

Op deze grote sites staan veel projecten speciaal voor kinderen. Niet allemaal even spectaculair, maar van elke opdracht kan je iets leren! Lees de opdracht eerst helemaal door en zoek alle spulletjes bij elkaar. 

NEMO Science Museum

Op de site van NEMO hebben ze een speciale pagina met dingen om thuis te ontdekken: https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/ontdek/

Ontdekplek Haarlem

Op de site van de Ontdekplek Haarlem staan héééél veel leuke en leerzame technische projecten! Ze staan per groep (1 t/m 8) bij elkaar, maar laat dat je niet tegenhouden om ze gewoon allemaal te proberen! Onder de naam staan blokjes met plaatjes. Als je op het plaatje met het kindje klikt, krijg je het werkblad. Die kan je uitprinten. Van veel projecten staan ook filmpjes op YouTube. Daarvoor moet je op het blokje met het driehoekje klikken.

Je vindt ze hier: http://www.ontdekplek.nl/leerlijn/

Expedition Chemistry

Op de website van Expedition Chemistry (van C3) staan veel scheikunde projecten. Voor elk proefje hebben ze een mooie opdrachtkaart gemaakt. Die kan je downloaden en uitprinten.

Je vindt ze hier: https://www.expeditionchemistry.nl/proeven/

Zo Zit Dat

Op de website van het tijdschrift Zo Zit Dat staan veel proefjes, maar ook techniekprojecten. Er staan leuke filmpjes bij en andere informatie! Kijk hier: https://www.zozitdat.nl/category/proefjes/ 

Instructables (moeilijk!)

Op de Engelstalige site https://www.instructables.com/ staan super coole projecten. Een heleboel zijn zelfs te moeilijk voor de meeste grote mensen. Je moet dus wel even zoeken naar iets wat je kan doen. Bij Volta kunnen kinderen veel meer dan thuis (en dan veel grote mensen ;) ). Als je iets leuks hebt gevonden en wil weten of je dat bij Volta kan leren maken, horen we het graag! Want we vinden het leuk om jonge uitvinders te helpen!

Circuitsonline.net

Vind je het helemaal geweldig om elektronische schakelingen te solderen? Of heb je iets nodig en weet je niet hoe je dat kan maken? Op https://www.circuitsonline.net/schakelingen staan er een heleboel! Bij Volta kan je leren hoe je elektronische schakelingen van een schema kan nabouwen. Zodra je dat eenmaal kan, kan je zelf van alles thuis gaan uitproberen. Circuitsonline is een Nederlandse site, maar op Engelse sites staan nog veel meer schakelingen! Thuis doen is trouwens helemaal niet zo duur. Een soldeerstation kan je nl. al voor minder dan €15,- kopen bij EuroSound in Haarlem. En daar kan je ook alle onderdelen kopen die je nodig hebt.