Kinderfeestjes

Kom je je feestje vieren bij Volta!

Als je je feestje bij Volta viert, maken al je vriendjes en vriendinnetjes iets cools om mee naar te huis te nemen! Jij, de jarige, kiest vooraf het project. Al je vriendjes en vriendinnetjes gaan dat dan maken! Ze maken wel allemaal hun eigen en voor zichzelf!

Jullie gaan alles leren wat je moet kunnen om het project te maken. Je hoeft dus geen verstand van techniek te hebben, maar als je het al wel hebt, dan kan je daar gebruik van maken! Kinderfeestjes bij Volta kunnen al voor kinderen vanaf 4 jaar. We hebben leuke en uitdagende activiteiten voor alle kinderen in het basisonderwijs t/m groep 8 en eigenlijk zelfs daarna. Talentcentrum Volta is leuk voor alle kinderen en jongeren!

Hoe & wat

De kinderen krijgen een techniekworkshop naar keuze

Bij binnenkomst

Jas ophangen, evt. toiletbezoek, even rondkijken in de maakplaats, limonade (of iets anders) en zingen voor de jarige. Cadeaus uitpakken. Zelf je eigen cakeje versieren en opeten.

Vrije ruimte

Voor een korte drink of speelpauze tussendoor of om wat langer aan de workshop of cakejes of cadeaus uitpakken te besteden.

Tijdens de workshop

Bij kinderfeestjes zijn ouders natuurlijk van harte welkom om erbij te blijven en een beetje mee te helpen! Daar hoeft u niet technisch voor te zijn. Alleen al door dingen te pakken en voor de kinderen vast te houden helpt u ze enorm! Het is voor de jarige vaak ook erg leuk als zijn/haar pappa en/of mamma hun vriendjes en vriendinnetjes helpt. Minimaal het eerste uur begeleiden wij de kinderen zelf en mogen ouders alleen kijken. Pas zodra we er zeker van zijn dat alle kinderen goed en veilig kunnen werken met het gereedschap en de regels goed kennen, kunnen ouders meehelpen.

Wij vinden techniekworkshops geven hartstikke leuk, maar begrijpen ook heel goed dat het voor ouders best veel energie kan kosten, om een hele middag bij een groep zagende en timmerende kinderen te zijn. We vinden het helemaal prima als u tijdens de workshop even wat anders wil gaan doen. U kunt eventueel tussendoor langskomen om te kijken hoe het gaat en foto’s te maken.
We geven (wat ons team betreft) ook altijd toestemming om foto’s te maken en die evt. op social media te delen, maar doen dat zelf niet.

PROJECTEN GESCHIKT VOOR KINDERFEESTJES

vanaf 6 jaar

vanaf: €175

Deze laser pointer is handig om dingen aan te wijzen of met je kat te spelen. Zeker kittens (en soms ook kleine broertjes en zusjes) worden er helemaal dol van! Je maakt eerst een batterijhouder voor 2 AA batterijen. Daarvoor ga je zagen, stroomdraden leren knippen en strippen en werken met isolatietape. De draden van de laserpointer ga je allemaal aan elkaar leren solderen, daarom is dit project vooral geschikt voor wat oudere kinderen. Je mag het ontwerp zelf aanpassen en kan kiezen tussen een schakelaar, drukknop of iets anders om hem aan of uit mee te zetten.

vanaf 8 jaar

vanaf: €200

Mooie, lekker ruikende zeepjes. Zeep maak je door een aantal grondstoffen in een bepaalde verhouding te smelten en te mengen. Je volgt een recept en kan hier zelf je eigen voorkeur van kleur en geur aan toevoegen. Ook giet de zeep in een mooie vormpje. Nu nog de verpakking! Ook deze maak en versier je zelf zodat je een mooi pakketje met zeepjes mee naar huis kan nemen.

vanaf 7 jaar

vanaf: €175

Een ultralichte elektrische raceauto. Hij kan vooruit rijden, maar ook achteruit. Het wiel draait zo snel dat hij slipt, dit geeft een heel gaaf geluid. De batterij van de auto hou je vast in je hand. Daardoor is de auto super licht en kan hij zo snel rijden. Door de twee draadjes van de raceauto tegen de polen van de batterij te duwen zet je de auto aan. En als je deze draadjes omwisselt rijdt hij de andere kant op.

vanaf 8 jaar

vanaf: €150

Een figuur of letter van kleine lampjes. Als je wilt kan je zelfs je hele naam schrijven. Je ontwerpt je figuur helemaal zelf. Er zijn verschillende kleuren lampjes die je kan gebruiken. Wij maken een lichtfiguur vooral voor de sier. Maar in het echt worden ze gebruikt om reclame mee te maken. Voor verkeersborden of om iets op te laten vallen. Er zijn altijd rode, groene en oranje lichtjes, maar meestal ook blauwe en witte!

vanaf 7 jaar

vanaf: €150

Een knuffel, vingerpopje of iets anders. We hebben voorbeelden van patronen die je kan gebruiken, maar je mag ook helemaal zelf iets bedenken. Je kan zelf een leuke stof uitkiezen. Je knuffel kan je versieren met garen, knopen, vilt, glitters en nog veel meer.

vanaf 6 jaar

vanaf: €165

Een eigen ventilator. Voor de frisse lucht of om mee te spelen. Dit project is een leuke kennismaking met techniek. Hierbij kan je snel iets cools maken.