Techniek op de Sint Bavoschool

SidWNoord
SidWNoord

Wanneer: 4 nov. t/m 9 dec.

Tijd: Elke vrijdag van 15.15 tot 16.45

10 tot 
13 Jaar

Techniek op de Sint Bavoschool

serie

€0.00

serie

Vooral geschikt voor kinderen die het leuk vinden om dingen te maken of nieuwsgierig of eigenwijs zijn :)

Voor alle leerlingen van groep 7 en 8 van de de Sint Bavoschool in Haarlem (Eem & Revius) is er vanaf vrijdag 4 november de mogelijkheid om helemaal GRATIS een cursus techniek te volgen. Deze cursus wordt gegeven door meester Denny in het technieklokaal op de Eem.

Tijdens deze cursus maken alle kinderen een laser pointer en elektronische quiz. We beginnen met de laser pointer maken. Daar leert iedereen de basistechnieken en maak je meteen iets cools om mee naar huis te nemen. Daarna beginnen we met het eindproject: de elektronische quiz. Die is gebaseerd op een Arduino microcontroller en speel je met twee personen of alleen. Je gaat hem ook zelf programmeren en kan zelf de vragen bedenken! Een ook dit project mag je aan het eind mee naar huis nemen.

Kinderen die op de Eemstraat al techniekles hebben gekregen, gaan op deze cursus ook een heleboel nieuws leren wat we niet op school gaan doen:

  • Diverse soldeertechnieken
  • Microcontroller aansluiten
  • Software uploaden
  • Intro. programmeren in C++

De cursus is zes keer op vrijdag na elkaar. Je moet alle vrijdagen mee kunnen doen. De cursus duurt anderhalf uur per keer. Tijd: van 15:15 tot 16:45

Meester Denny kreeg toen hij vijf was voor het eerst techniekles van zijn opa, vanaf de tweede op de middelbare school, werkte hij na schooltijd als systeembeheerder op school, heeft daarna een technische opleiding gevolgd in de elektrotechniek, toen zes jaar gewerkt bij een ingenieursbureau en er toen achter gekomen dat hij lesgeven aan kinderen eigenlijk nog veel en veel leuker vindt.

Er is maar plek voor 12 kinderen, dus schrijf je snel in!