Kookworkshop

Collage6_web
Collage6_web

Wanneer: Vr. 6 januari

Tijd: 10:00 tot 17:00

8 tot 
14 Jaar

Kookworkshop

per keer

€60

per keer

Creatief leren koken doe je bij Volta!

Vandaag gaan we koken & bakken. In de ochtend maken we bladerdeeghapjes en in de middag ovenschotels. De ovenschotel krijgen de kinderen mee naar huis!

We gaan gezamenlijk, in tweetallen of individueel, allerlei ingrediënten en vullingen voorbereiden. Die doen we in schalen en zetten we klaar. Even opruimen en dan gaan de kinderen verschillende manieren leren om bladerdeeghapjes te maken, puntjes, rolletjes en bakjes. Alle kinderen kiezen zelf wat ze gaan maken en welke vulling ze gaan gebruiken. Een deel van de hapjes gebruiken we voor de lunch en een deel doen een doosjes om mee naar huis te nemen.

In de middag herhalen we het concept, eerst samen de ingrediënten voorbereiden en daar zelf je eigen ovenschotel samenstellen.

De kinderen leren tijdens de kookworkshop verschillende basistechnieken en basisrecepten. En er is veel ruimte voor eigen creativiteit, experimenteren en ze maken alles helemaal zelf, voorbereiding, bereiding en het opruimen en afwassen. De kinderen mogen zelf kiezen welke ingrediënten ze gebruiken. Dus ze maken altijd iets wat ze zelf lekker vinden. We stimuleren de kinderen zoveel mogelijk een beetje gezonde dingen te maken, leggen uit waarom, maar uiteindelijk mogen kinderen bij ons altijd zelf kiezen wat ze maken.

Eigenwijs zijn en lekker experimenteren of netjes en zorgvuldig volgens recept, alle kinderen kunnen bij ons zichzelf zijn en het doen op de manier die bij ze past!